Derzina i Trenkova kuhinja

četvrtak, 10.05.2007.

Tjestenina s kobasicama i graškom

S obzirom da mi je Trenk ljubazno dozvolio da se privremeno uselim na njegovu kulinarsku oazu, danas malo predstavljanje pa lansiranje...

Ovdje se možemo malo upoznati, a za one koji se pitaju čemu sve to upućujem ih na postove u boxu desno pod naslovom "O savjetima za domaćice i sve koji se takvima osjećaju"

Kako sam povremeno zaposlena , a i supruga te majka, spacijalist sam za recepte dolazim-kući-i-otvaram-frižider-da-vidim-čega-ima-a-hoću-večeru/ručak-na-stolu-za maksimalno-sat-vremena. Takve ću recepte pretežno i vama servirati.

U komentare slobodno postavljajte pitanja o određenim jelima ili kombinacijama nađenim u hladnjaku pa ću probati nešto iskombinirati za vas.

Dakle, krećemo... ;-)

TJESTENINA S KOBASICAMA I GRAŠKOM

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kako nemam običaj svakodnevno odlaziti u dućan, kupujem vikendom u većim trgovinama veeelike pakete koji se obično pokažu ekonomski isplativiji. Zbog količine ukućana i nevoljnosti da se ista jela jedu dva-tri obroka moram prepakiravati velike pakete, ovo je dobar način da se riješim kobasica koje bi inače dugo stajale u hladnjaku. A i baš je ukusno :-)

(za 2-4 osobe)

1 luk
30-40 dkg kobasica (koje god imate osim trajnih kobasica)
1 mala konzerva ili tri pune šake svježeg ili smrznutog graška
1 mali (500 ml) tetrapak pasirane rajčice
sol, vegeta, crvena paprika, papar
1 paket tjestenine ( na slici su gamelli)

Nasjeckajte luk i kobasice. Pristavite lonac slane vode za tjesteninu. U dubljoj tavi ili loncu zagrijte žličicu-dvije ulja i ubacite luk i kobasice, pržite dok ne zamirišu i lagano pocrvene. Dodajte crvenu papriku (može i ljuta) i miješajte pola minute. Usipajte grašak, rajčicu i veću čašu vode. Poklopite i pustite da krčka na laganoj vatri. U slanoj vodi skuhajte tjesteninu. Kad se tjestenina skuha, dotjerajte okus umaku sa malo vegete i papra. Umiješajte tjesteninu u umak. Voila!

Dobar tek! njami


- 11:18 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.