Derzina i Trenkova kuhinja

četvrtak, 17.05.2007.

Brzi Chilly

Ima dana kad sam raspoložena za neku "pravu" hranu.

Nešto vruće, mesnato i zasitno. :o)

Nešto nakon čega ću lijepo zaleć` uz poznatu poslovicu : "I pas legne da hranu slegne" i gljiviti pred televizorom.

A imam samo pola sata strpljenja prije nego narežem kruh i otvorim paštetu.

Ovo je recept za takav dan :-)

BRZI CHILLY

(hrani 2-4)

1 Žlica ulja (biljno, suncokret, soja - ništa sa izrazitim okusom!!)
1 veća glavica luka
25-30 dkg mljevenog mesa
mljevena crvena paprika (ljuta je bolja!, ali može i feferon za stvarno hrabre)
1 veća konzerva graha (najbolje kidney=ljubičastog) ili oko pola kile predhodno skuhanog
pola srednje ili cijela mala konzerva zrna kukuruza
1 mali (500 ml) tetrapak pasirane rajčice ili oko 4 svježe rajčice ili 4-5 žlica domaće mješavine mljevene ukuhane rajčice i paprike
sol, papar (najbolje crni, ali može i mješavina)
krušne mrvice

Sve pripremite prije početka i stavite na radnu površinu, sve nasjeckajte, sve konzerve i tetrapake otvorite jer ovo je "blitz krieg" recept!

Ogulite i nasjeckajte luk. Ubacite u dublju tavu ili lonac, na žlicu zagrijanog ulja. Čim luk malo povene ubacite mljeveno meso i brzo ga kuhačom usitnite da ne ostane velikih "kugla" mesa. Pržite na jakoj vatri minutu-dvije da sva voda ispari i meso lijepo zamiriše. Nakratko smanjite vatru na srednju i ubacite crvenu papriku ili feferon (nasjeckani za jako hrabre, cijeli za eksperimentatore) i miješajte pola minute da se paprika "probudi".Ubacite grah, kukuruz, pasiranu rajčicu i oko pola litre vode, odvrnite vatru na najjače i poklopite. Kad poklopac počne poskakivati smanjite vatru na najslabije i zabavite se nečim drugim 20 minuta. Kad otklopite, nakon 20 minuta trebalo bi izgledati i relativno gusto i lijepo spojeno u "ćušpajz", ako ste ulili malo previše vode pustite otklopljeno par minuta da se reducira. Dotjerajte okus uz pomoć soli i papra, ubacite šakicu krušnih mrvica da zgusne jelo i da mu lijepu teksturu. Promiješajte, poklopite i ugasite vatru. Dok stavite tanjure i pribor na stol i narežete debele šnite kruha jelo je spremno za stol.

Image Hosted by ImageShack.us

Dobar tek!
- 11:43 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.