Derzina i Trenkova kuhinja

ponedjeljak, 21.05.2007.

Najbolji tost sendvič na svijetu

... nije ovaj.

Najbolji tost sendvič na svijetu radili su u jednoj maloj prčvarnici odmah nakon Samoborskog Gradskog trga, u uličici preko mostića pa malo naprijed i lijevo.

Zvao se... "tost s kulenom"...

...mmMMmmmmMMMmmmmmm...

i najbolje je sjedao na gladan želučić u dva ujutro na povrtku iz nekakve Nedođije prije ohohoho vremena.

Ali,... onda više nisam odlazila u Nedođiju, a Petar Pan je iznenadno i sasvim neočekivano postao Petar Panj.
I da se zna, to mu nisam ja priskrbila.

A moj voljeni najbolji tost sendvič na svijetu postao je samo okidač za nostalgiju.

Sve dok nisam osmislila ovaj... ta da da da!!!

DRUGI NAJBOLJI TOST SENDVIČ NA SVIJETU

(hrani 1)
1 lepinja od jučer ili veelika žemlja od nezaslađenog tijesta (ako igdje nađete takvu)
nešto dekagrama domaće ljutkaste kobase ili nečeg sličnog, NE KULEN jer to je puko svetogrđe, (Pravi Kulen u podgrijanom sendviču, `ko je to još vidio! Kulen se jede isključivo narezan na debele "šajbe" od više milimetara, u hladnom obliku i uz domaći seljački kruh!)
tanko narezane 2 -3 kriške sira
Podravkin ljuti ketchup (pohvalimo Hrvatsko, a da je i ukusno)
tabasco

Ugrijati veliki toster. Prerezati lepinju. Tanko obložiti donju polovicu lepinje ploškama domaće kobasice, a zatim ih prekriti s par kriškica sira po vlastitom nahođenju (Bilogorac je ultraodličan za ovo). Poklopiti gornjom polovicom lepinje, ubaciti u toster i pritisnuti koliko god ide. Pržiti dok se sve lijepo ne ugrije i odozgo se na pecivu vide zlaćane pruge rešetke tostera.

Image Hosted by ImageShack.us

Izvaditi i otvoriti sendvič na tanjuru. Srednje obilno natrackati ketchupom. Jako obilno nakapati tabascom. Zaklopiti sendvič. Otvoriti pivce.

Image Hosted by ImageShack.us

Navaliti na sendvič!
- 22:22 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.