Derzina i Trenkova kuhinja

ponedjeljak, 28.05.2007.

Špageti s lignjama i graškom

Danas jedan ribasti recept za sve one koji nisu vični pripremi riba i ribica, a dosta im je petkovnih menija s paniranim štapićima neke tvari potpuno, ali ne sasvim različite od ribe :-)


Špageti s lignjama i graškom
(hrani 2-4)

1 konzerva komadića tune u ulju
30-40 dkg liganja, očišćenih i nasjeckanih na kolutove (i krakića)
1 mala konzerva ili 3 šake svježeg ili smrznutog graška (lijepa nadopuna koja ne mijenja okus ribe)
1 mali tetrapak pasirane rajčice
sol
crni papar
dobar prstohvat suhog ili grančicu svježeg bosiljka
400 g paketić špageta

Lonac ili dublju tavu ugrijati na srednjoj vatri. Ubaciti sadržaj konzerve tune (znači tunu i ulje, ne cijediti!). Promiješati (pazite, prska!) i ubaciti lignje, miješati i pržiti dok ne ispari voda i lignje se ne oblikuju u lijepe "prstenčiće" (5-10 minuta ovisi o jačini vatre). Ubaciti grašak, uliti čašu vode i pola tetrapaka pasirane rajčice (250 ml). Poklopiti, kad počne jače vrijati smanjiti vatru na najslabije i pustiti da krčka 10-ak minuta. Otklopiti, posoliti, ubaciti žličicu crnog papra, promiješati i kušati. Dotjerati okus sa još soli i/ili papra.
U međuvremenu skuhati špagete al dente (može i malo tvrđe) u slanoj vodi.
Kad ste zadovoljni slanošću umaka, ubacite bosiljak, promiješajte i ugasite vatru. Špagete umiješajte u umak. Poklopite na dvije minute da se špageti prožmu okusom umaka.

Image Hosted by ImageShack.us

Ako gotovo jelo posipate sirom koristite neki nježnog okusa (npr. Sirelin Ribanac) da ne mijenja okus ribe.

Dobar tek!
- 14:32 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.