Derzina i Trenkova kuhinja

četvrtak, 05.07.2007.

Jedan brzopotezni

Napaše me neki blogljudovi da mrdnem svoju lijenu ..., ustvari svoja dva lijena kažiprsta za tipkanje i natipkam još neku kuhalačku priču, pa rekoh njima, a sad ću i vama:

nisu mi se ulijenili prstići već mi je nešto s fotićem pa ne mogu uslikavati jestvine. I zato nije bilo postova. Odsad pa nadalje i ubuduće, ako ne uspijem sliknuti stvar, bar ću napisati kakav opis ili receptić.

Prosim nemojte se žaliti na nedostatak slika, bit` će bolje, bar me tako uvjeravaju.

ŠPAGETI SA SLANUTKOM
(hrani 2-4)

1 deblja kriška dimljene slanine ili pancete (oko 1 cm debela)
1 veći luk, nasjeckan sitno
1 mala konzerva slanutka (ili oko 300 g doma kuhanog slanutka)
crvena paprika, sol, papar
parmezan ili ribanac po želji (onaj Caprodur je za ovo dušu dao)
paket špageta

Pristavite slanu vodu za špagete. Sitno nasjeckajte slaninu i ubaciti je u dublju tavu. Kad počne cvrčati ubacite luk i miješajte dok luk ne zastakleni. Ubacite žlicu crvene paprike, miješajte minutu da fino zamiriše. Dodajte ocijeđeni slanutak i veću čašu vode (3-4 dcl). Poklopite i pustite da se kuha dok ne skuhate špagete. Kad su se špageti skuhali (mrvicu mekši od al dente), ocijedite ih. Tavu sa slanutkom otklopite i gnječilicom za krumpir (nad vatrom) zgnječite dio slanutka u tavi (oko pola). ubacite dobar prstohvat papra i promiješajte. Ako vam se čini da je previše vode isparilo (mora biti prilično suho, vode tek toliko da se vide mjehuri ključanja), ulijte malo vode i kuhajući miješajte da se sve poveže. Provjerite okus, ubacite špagete i dobro promiješajte. Ugasite vatru, poklopite tavu na par minuta da se špageti prožmu umakom dok naribate sir i postavite stol.

Image Hosted by ImageShack.us
By derzafanistori, shot with E53+ at 2007-06-28

Bacite se na klopu i dobar tek!
- 12:56 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.